Тема лекції: Визначення готовності випечених виробів Терміни та умови зберігання виробів
https://www.blogger.com/u/1/blogger.g?tab=wj1&blogID=3005748730444443193#editor/target=page;pageID=6767293567984486414;onPublishedMenu=pages;onClosedMenu=pages;postNum=0;src=link
Тема лекції: Технологія приготування виробів із дріжджового тіста: пиріжки, ватрушки, розтягаї, піца
https://www.blogger.com/u/1/blogger.g?tab=wj1&blogID=3005748730444443193#editor/target=page;pageID=6767293567984486414;onPublishedMenu=pages;onClosedMenu=pages;postNum=0;src=link
https://www.youtube.com/watch?v=RLaou3VEv8s
https://www.youtube.com/watch?v=lrl6LxfQRW4
https://www.youtube.com/watch?v=2O7AcPU4npA
Історія піци -https://www.youtube.com/watch?v=RkVztw_SQsE
Це цікаво: https://www.youtube.com/watch?v=w3hQKcy8J4o
Контроль знань https://www.blogger.com/u/1/blogger.g?tab=wj1&blogID=3005748730444443193#editor/target=page;pageID=4861452754109675020;onPublishedMenu=pages;onClosedMenu=pages;postNum=0;src=link
Тема лекції:Технологія приготування виробів смажених у фритюрі: пиріжки, пончики, тощо. Підготовка фритюру. Дотримування режиму смаження. Вимоги до якості виробів.
Перед тим, як почати вивчати нову тему давайте згадаємо правила ТБ при користуванні фритюрницями!!
Це цікаво--https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=xYeYEv9v0As&feature=emb_logo
Машина для смаження пончиків--https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=tU0En2-XwMM&feature=emb_logo
Підготовка фритюру--https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=wQivSyiFUoQ&feature=emb_logo
https://www.youtube.com/watch?v=eIQd7M8Uuxg

Контроль знань: https://www.blogger.com/u/1/blogger.g?tab=wj1&blogID=3005748730444443193#editor/target=page;pageID=4861452754109675020;onPublishedMenu=pages;onClosedMenu=pages;postNum=0;src=link
https://www.blogger.com/u/1/blogger.g?tab=wj1&blogID=3005748730444443193#editor/target=page;pageID=6767293567984486414;onPublishedMenu=pages;onClosedMenu=pages;postNum=0;src=link
https://www.blogger.com/u/1/blogger.g?tab=wj1&blogID=3005748730444443193#editor/target=page;pageID=6767293567984486414;onPublishedMenu=pages;onClosedMenu=pages;postNum=0;src=link
Ватрушки с творогом. Рецепт от Всегда Вкусно!--
Пышное тесто для пирожков
https://www.youtube.com/watch?v=RLaou3VEv8sРозтягаї -
https://www.youtube.com/watch?time_continue=71&v=3sSZf1D0wXg&feature=emb_logo
Піца --https://www.youtube.com/watch?v=S6TZh8wYrsMhttps://www.youtube.com/watch?v=lrl6LxfQRW4
https://www.youtube.com/watch?v=2O7AcPU4npA
Історія піци -https://www.youtube.com/watch?v=RkVztw_SQsE
Це цікаво: https://www.youtube.com/watch?v=w3hQKcy8J4o
Контроль знань https://www.blogger.com/u/1/blogger.g?tab=wj1&blogID=3005748730444443193#editor/target=page;pageID=4861452754109675020;onPublishedMenu=pages;onClosedMenu=pages;postNum=0;src=link
Тема лекції:Технологія приготування виробів смажених у фритюрі: пиріжки, пончики, тощо. Підготовка фритюру. Дотримування режиму смаження. Вимоги до якості виробів.
Перед тим, як почати вивчати нову тему давайте згадаємо правила ТБ при користуванні фритюрницями!!
Поради щодо правильної експлуатації фритюрниць
- Установка фритюрниці та її монтаж
Залежно від виду (настільна чи для підлоги), фритюрницю слід
встановити на столі або підлозі без додаткових кріплень. Врахуйте,
що це технологічне обладнання не таке просте, як здається,
тому встановлювати його краще за допомогою професійного
монтажника. Монтувати фритюрницю слід на спеціальну
металеву підставку, яку потрібно точно вирівняти в
горизонтальній площині відповідно до нерівностей підлоги.
встановити на столі або підлозі без додаткових кріплень. Врахуйте,
що це технологічне обладнання не таке просте, як здається,
тому встановлювати його краще за допомогою професійного
монтажника. Монтувати фритюрницю слід на спеціальну
металеву підставку, яку потрібно точно вирівняти в
горизонтальній площині відповідно до нерівностей підлоги.
- Вибір місця установки фритюрниці
Це найважливіший момент і до нього слід підходити з усією серйозністю, адже
під час роботи з фритюрницею кипляча олію дуже часто розбризькується та може
спалахнути. Щоб уникнути пожежі і травматизму працівників, розташовувати апарат
слід не менше, ніж за півметра від будь-якого іншого обладнання, у якому присутнє
живе відкрите полум'я - мангалів, печей, барбекю, грилів.
під час роботи з фритюрницею кипляча олію дуже часто розбризькується та може
спалахнути. Щоб уникнути пожежі і травматизму працівників, розташовувати апарат
слід не менше, ніж за півметра від будь-якого іншого обладнання, у якому присутнє
живе відкрите полум'я - мангалів, печей, барбекю, грилів.
Встановлювати фритюрницю найкраще на спеціальний робочий стіл з нержавіючої
сталі. Працююча фритюрница професійна повинна бути забезпечена
хорошою вентиляцією, тому зближення будь-якого з її боків зі стіною категорично
заборонено. Не забудьте про встановлення над фритюрницею витяжного накриття з
жировловлювачами - це треба зробити в обов'язковому порядку, щоб забезпечити
нормальний робочий клімат в приміщенні.
сталі. Працююча фритюрница професійна повинна бути забезпечена
хорошою вентиляцією, тому зближення будь-якого з її боків зі стіною категорично
заборонено. Не забудьте про встановлення над фритюрницею витяжного накриття з
жировловлювачами - це треба зробити в обов'язковому порядку, щоб забезпечити
нормальний робочий клімат в приміщенні.
Наявність біля фритюрниці робочих столів з нержавійки - дуже зручний і безпрограшний
варіант, адже всі необхідні продукти будуть у вас завжди під
рукою, а у аудиторів Держпродпотребслужби буде менше претензій до санітарного
стану кухні під час перевірок.
варіант, адже всі необхідні продукти будуть у вас завжди під
рукою, а у аудиторів Держпродпотребслужби буде менше претензій до санітарного
стану кухні під час перевірок.
- Перше використання фритюрниці
Перед першим використанням фритюрницю слід повністю вичистити. Після цього слід
обробити ванну розчином води і оцту (співвідношення частин - 10/1), щоб видалити
виробниче мастило – його наносять для того, щоб надати новому виробу блиск і забезпечити
його додатковий захист від іржі.
обробити ванну розчином води і оцту (співвідношення частин - 10/1), щоб видалити
виробниче мастило – його наносять для того, щоб надати новому виробу блиск і забезпечити
його додатковий захист від іржі.
- Подальша робота з фритюрницею
Щодня, починаючи роботу з фритюрницею, бажано проводити огляд її технічного та
санітарного станів. Роботу варто починати з установки необхідного температурного
режиму за допомогою терморегулятора. Далі потрібно переконатися, що кран для
зливу відпрацьованого масла закритий і його замкнуто на фіксатор.
санітарного станів. Роботу варто починати з установки необхідного температурного
режиму за допомогою терморегулятора. Далі потрібно переконатися, що кран для
зливу відпрацьованого масла закритий і його замкнуто на фіксатор.
Після вищеописаних дій можна заливати масло до ванної, ретельно дотримуючись його
обсягу по відмітках, і включати фритюрницю в мережу. Включена зелена лампочка на
робочій панелі буде свідчити про початок розігріву масла. Включення
жовтої сигнальної лампочки підкаже вам про досягнення маслом максимальної температури
кипіння, після чого фритюрницю потрібно залишити в такому режимі хвилин на 10-15
(щоб забезпечити оптимальний прогрів масла). Тепер можна приступати до смаження ваших
продуктів.
обсягу по відмітках, і включати фритюрницю в мережу. Включена зелена лампочка на
робочій панелі буде свідчити про початок розігріву масла. Включення
жовтої сигнальної лампочки підкаже вам про досягнення маслом максимальної температури
кипіння, після чого фритюрницю потрібно залишити в такому режимі хвилин на 10-15
(щоб забезпечити оптимальний прогрів масла). Тепер можна приступати до смаження ваших
продуктів.
Важливі правила безпеки при роботі з фритюрницею
Техніка безпеки при роботі з фритюрницею передбачає такі вимоги:
- Обов'язкова перевірка санітарного стану повинна проводитися кожного разу перед
початком роботи з апаратом.
початком роботи з апаратом.
- Корзину з продукцією слід повільно опускати в киплячу олію, щоб не допустити розплескання
жиру.
жиру.
- Вивантаження готової продукції проводиться з максимальною обережністю, щоб
уникнути опіків від попадання гарячого масла на працівника.
уникнути опіків від попадання гарячого масла на працівника.
- Заливати масло до потрібно із суворим дотриманням його обсягу по відмітках на краях
ванної.
ванної.
- Уважно стежте за рівнем масла та обережно доливайте його до необхідної позначки.
Пам'ятайте, що максимальна температура киплячого масла не повинна перевищувати
190°С (кожна з фритюрниць, що поставляються компанією «Кодаки Трейд», має тепловий
запобіжник, який вимикає фритюрницю, при досягненні температури масла понад 190°С щоб
уникнути його загоряння - див. фритюрница купити).
Пам'ятайте, що максимальна температура киплячого масла не повинна перевищувати
190°С (кожна з фритюрниць, що поставляються компанією «Кодаки Трейд», має тепловий
запобіжник, який вимикає фритюрницю, при досягненні температури масла понад 190°С щоб
уникнути його загоряння - див. фритюрница купити).
- Не слід залишати киплячу олію без зануреної до неї продукції –
вона почне диміти та станеться її загоряння.
вона почне диміти та станеться її загоряння.
- У разі загоряння олії ні в якому разі не гасіть її водою! Ванну із палаючим маслом слід
накрити рушником або будь-якою іншою щільною тканиною, щоб вогонь мав задихнутися
від нестачі кисню.
накрити рушником або будь-якою іншою щільною тканиною, щоб вогонь мав задихнутися
від нестачі кисню.
- Заміну олії у фритюрниці слід проводити через кожні 5-10 жарок (тут все залежить
від якості масла, інтенсивності смаження та виду продукції).
від якості масла, інтенсивності смаження та виду продукції).
- Заміна олії у фритюрниці проводиться тільки після її відключення від
електромережі і охолодження. Відпрацьовану олію зливають через спеціальний кран.
Після слід провести очищення стінок ванної, відстійника та кошика від наявних опадів.
електромережі і охолодження. Відпрацьовану олію зливають через спеціальний кран.
Після слід провести очищення стінок ванної, відстійника та кошика від наявних опадів.
- Очищену від опадів ванну зі вставленої до неї кошиком заливають водою з додаванням
спеціальних засобів для чищення та кип'ятять не менш ніж 1 хвилину при температурі 100°С.
спеціальних засобів для чищення та кип'ятять не менш ніж 1 хвилину при температурі 100°С.
- Після закінчення роботи фритюрницю слід обов'язково відключити від електромережі,
злити залишки в олії та вийняти кран з відстійника.
https://www.blogger.com/u/1/blogger.g?tab=wj1&blogID=3005748730444443193#editor/target=page;pageID=6767293567984486414;onPublishedMenu=pages;onClosedMenu=pages;postNum=0;src=linkзлити залишки в олії та вийняти кран з відстійника.
Це цікаво--https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=xYeYEv9v0As&feature=emb_logo
Машина для смаження пончиків--https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=tU0En2-XwMM&feature=emb_logo
Підготовка фритюру--https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=wQivSyiFUoQ&feature=emb_logo
https://www.youtube.com/watch?v=eIQd7M8Uuxg

Контроль знань: https://www.blogger.com/u/1/blogger.g?tab=wj1&blogID=3005748730444443193#editor/target=page;pageID=4861452754109675020;onPublishedMenu=pages;onClosedMenu=pages;postNum=0;src=link
Комментариев нет:
Отправить комментарий